Haar verven, hoe doe je dat? +video

grijs-haar-verven-voor-en-na

Het lijkt allemaal zo eenvoudig, het haar verven. Maar in de praktijk pakt het vaak toch anders uit. Hoe verf je je haar en waar moet je vooral op letten? In dit artikel leggen wij het uit, inclusief een video.

1 – De voorbereiding: kies de juiste haarverf

Als je je haar wilt gaan verven, moet je eerst wat zaken duidelijk hebben. Welke kleur je kiest is heel persoonlijk. Heb je veel warmte (gele ondertoon) in het gezicht, dan wordt er vaker gekozen voor warmere haarkleuren en heb je juist een hele koele (roze/perzik) ondertoon dan kiest men vaak wat eerder voor koelere haarkleuren.

Soms kan het al een hele verandering zijn als je voor highlights (tinten lichter) of lowlights (tinten donkerder) kiest in plaats van het hele haar te kleuren. Overleg met de hairstylist en wees niet bang om eens wat nieuws te proberen.

1.1 – Welke kleurhoogte heeft je haar nu?

Het uitgangspunt is je huidige haarkleur. Wil je je haar donkerder verven of juist lichter? Haarkleuren zijn verdeeld in kleurhoogtes. Dit gaat van kleurhoogte 1 (zwart) t/m 10 (extra lichtblond). In een eerder blog vind je een duidelijke kleurenkaart met alle kleuren in alle kleurhoogtes.

1.2 – Welke kleurhoogte wil je bereiken?

Als je je haar voor het eerst gaat verven kun je dit het beste maximaal 2 tot 3 tinten lichter of donkerder verven.

1.3 – Welke kleurnance kies je?

De haarverf van Keune is voorzien van kleurcodering. Dat ziet er als volgt uit:

Kleurnuances-Keune

Het getal vóór de punt staat voor de kleurhoogte. De getallen achter de punt voor de kleurnuance. Wil je hier meer over weten, lees dan ons blog over de haarverfkleuren van Keune.

Weet je welke kleurhoogte je wilt? Kies dan een kleurnuance binnen die kleurhoogte.

1.3.1 – Ga je voor een warme kleur dan kun je kiezen uit:

 • Goud (nuance 3)
 • Koper (nuance 4)
 • Mahonie (nuance 5
 • Rood (nuance 6)
 • Bruin (nuance 8)

1.3.2 Wil je liever een koele kleur? Kies dan uit:

 • Ash (nuance 1)
 • Violet (nuance 7)
 • Parel (nuance 2)
 • Anti-red (groen) (nuance 9)

1.4 – Waar moet ik rekening mee houden als ik grijs haar wil verven?

Kies voor een natuurtint van Keune Tinta Color (1, 3, 4, 5, 6, 8, 9) als je grijs haar wilt verven voor een goede dekking.

De Keune Color Tinta Ultimate Cover gebruik je bij zeer grijs haar en moeilijk te pakken haar. Om grijs haar te verven meng je de Tinta Color altijd met de Tinta Cream Developer 6%. De verhouding is dan: de helft verf en de helft Cream Developer.

1.4.1 – Vind je alleen een natuurtint saai?

Je kunt de Tinta Color altijd mengen met een andere kleurnuance van dezelfde kleurhoogte. Houd wel rekening met de grijsdekking als je een kleurnuance toevoegt; deze dekt geen grijs haar. Meng minimaal 1/2 natuurtint met 1/2 kleurnance. Voeg je meer natuurtint toe, dan pakt het grijze haar beter.

1.5 – Wat als mijn haar al eerder geverfd is?

Als je je haar al eerder geverfd hebt, is het belangrijk om te controleren welke kleurhoogte je haar nu heeft. Geverfd haar opnieuw verven naar een lichtere tint is niet mogelijk, wil je het haar wat donkerder verven dan is dat geen probleem.

1.6. – Niet je haar wassen

Zorg ervoor dat je twee dagen voordat je begint met het verven van je haar niet meer je haar gewassen hebt. Hierdoor blijft de hoofdhuid beschermd door de natuurlijke oliën. Doordat je niet je haren wast heb je een natuurlijke beschermlaag tegen de verf.

1.7 – Hoeveel verf heb ik nodig?

Hoeveel haarverf je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van of je je gehele haar gaat verven of alleen highlights/lowlights. Ook de dikte van het haar is een factor. Je kunt er rekening mee houden dat je ongeveer één tube verf nodig hebt bij een haarlengte tot aan de schouder wanneer je al het haar verft.

1.8 – Waarom zou ik voor Keune haarverf kiezen?

Haarverf van Keune is een van de meest gebruikte verven bij professionele kapsalons. De verf is eenvoudig mengbaar en makkelijk aan te brengen. De Tinta verf van Keune bevat zijdeproteïnen voor een goede verzorging, LP300 (voor een mooie glans) en Solamer (wat werkt als UV-filter). Door deze unieke combinatie kun je extra lang genieten van geverfd haar.

13,50 incl BTW
13,5014,10 incl BTW
13,5015,10 incl BTW
13,5014,10 incl BTW

2 – Haarverf mengen met waterstofperoxide

Naast haarverf, moet je ook een keuze maken in het benodigde percentage Tinta Cream Developer. Tinta Cream Developer bestaat uit waterstofperoxide (zuurstof water) wat de verf activeert zodra je deze twee met elkaar mengt. Doordat waterstofperoxide oxideert, moet je dit nooit in een metalen bakje mengen. Kies altijd voor glas of plastic.

Tinta Cream Developer is verkrijgbaar in 4 verschillende percentages: 3%, 6%, 9% en 12%. Welk percentage je je voor jou haarverf nodig hebt, is afhankelijk van twee factoren:

2.1 – Ga je grijs haar verven of je haar donkerder maken?

Wanneer je je haar donkerder wilt verven dan is het eenvoudig: gebruik altijd Tinta Cream Developer 3%. Bij 1 tot 2 kleurhoogtes lichter, dezelfde kleurhoogte en voor grijsdekking gebruik je Tinta Cream Developer 6%

2.2 – Ga je je haar lichter verven?

3 – De voorbereiding: wat heb ik nog nodig?

Naast Tinta Color haarverf en Tinta Cream Developer heb je ook de volgende benodigdheden nodig voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan:

 • Kwast
 • Verfbakje van glas of kunststof (geen metaal!)
 • Weegschaal voor de juiste verhouding van verf en waterstofperoxide
 • Handschoenen

4 – Aan de slag met het verven van haar

Ben je zover om aan de slag te gaan? In de video verderop laten we zien hoe we grijs haar kleuren. Voordat je aan de slag gaat moet je nog het volgende weten:

 • Wij adviseren om de verf binnen 30 minuten na het mengen aan te brengen
 • Zorg dat je kleding goed afdekt (bijv. een handdoek) zodat hier geen verf in terecht komt.
 • We hebben dit ook al eerder genoemd: ga vooraf niet het haar wassen: er zit een talglaagje op de hoofdhuid die je huid beschermd tegen de verf

4.1 – Mengverhouding van verf en waterstofperoxide

Zoals je in de voorbereiding hebt kunnen lezen wordt de verf vermengd met waterstofperoxide. Het is van belang dat je de juiste verhouding hanteert:

 • Bij Tinta Color: 1/2 verf en 1/2 Tinta Cream Developer
 • Bij Tinta Ultimate Blond: 1/3 verf en 2/3 Tinta Cream Developer

4.1 – De stappen uit bovenstaande video op een rij

 1. Dek kleding goed af met bijvoorbeeld een handdoek
 2. Meng de verf naar de juiste verhouding:
  • In de video gebruiken we 40ml haarverf waarvan 20ml Tinta Color 8 (Lichtblond) en 20ml Tinta Ultimate Cover 8.23 (Lichtblond Parel Goud)
  • 40 ml Tinta Cream Developer
 3. Maak een overzichtelijke afdeling die je zelf fijn vind om zo nauwkeurig mogelijk te werken. Wij adviseren bovenop te beginnen en naar beneden te werken.
 4. Pak een passé (een dunne strook haar) met de punt van de kwast.
 5. Herhaal dit totdat het hele haar (of de uitgroei) voorzien is van verf.
 6. Laat het haar 30 minuten inwerken.
 7. Spoel de verf uit tot het water helder is.
 8. Na het uitspoelen was je het haar met de Keune Color Brillianz shampoo:
  • De eerste keer om het haar te reinigen van verf.
  • De tweede keer om het haar te verzorgen.
 9. Na het wassen met de shampoo kun je voor extra verzorging de Keune Color Brillianz conditioner gebruiken. Ook deze moet uitgespoeld worden.
 10. Droog het haar na het wassen met een handdoek.
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.kapsalonlinds.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2878 reviews.