Linds Overdinkel breidt uit met barbier

Woensdag 27 oktober stonden wij met een artikel in de plaatselijke krant. Bekijk het artikel hieronder. De tekst in de afbeelding is niet goed leesbaar, hiervoor staat het na de afbeelding uitgetypt.

Stilstaan is een woord dat niet in de vocabulaire van Linda Wennink voorkomt. Dertien jaar geleden nam de onderneemster de kapsalon waar ze werkte in Overdinkel over, opende later Linds Wellness en op 1 november wordt
daaraan een heuse barbershop toegevoegd.

Na een grondige verbouwing, de barbershop krijgt een eigen entree links van de kapsalon, is er door het team proefgedraaid: staat alles op de juiste plek, is de werkruimte logisch ingedeeld en is de ruimte functioneel ingericht. Er wordt niets aan het toeval overgelaten. De ruimte is chique en met smaak ingericht. Maher, de nieuwe collega, heeft er zin in. Hij zorgt straks voor mooie, frisse en verzorgde baarden. Al sinds 1997 is Maher die altijd al met haar en baarden bezig was, barbier: “Ik kijk altijd naar de vorm van een gezicht om te bepalen welke contouren van een baard daarbij passen.” Daarin gaat de geboren Syriër minutieus te werk. Een barbier is geen kapper, het is een vak op zich.

Spelen met vuur
Mannelijke klanten kunnen straks een ware beleving in Overdinkel verwachten. Vergelijk het met het bezoekje aan een barbier in Qatar of Turkije tijdens een vakantie. Bij een traditionele scheerbeurt wordt lekker veel schuim aangebracht met een klassieke scheerkwast, de contouren van de baard worden strak zichtbaar gemaakt met een scheermes en met lekker veel warm water wordt de scheerbeurt afgerond. “Steeds meer mannen vinden een verzorgd uiterlijk belangrijk en daar hoort goed onderhoud en verzorging van een baard ook bij,” weet Maher die nog een stapje verder gaat. Neus en oren worden onthaard met hete wax en donshaartjes verdwijnen met een spel van vuur. Met de ervaring en zorgvuldigheid van Maher hoeft niemand bang voor blaren te zijn. Voor een superstrakke fade of opscheer in het kapsel gebruikt hij meerdere tondeuses en kappersscharen die hij ook gebruikt voor het trimmen van een baard. Voor de extra gezichtsverzorging kan als finishing touch voor een black mask worden gekozen om verstopte poriën te reinigen. Een wekelijks bezoekje aan de barbier en het laten bijhouden van baard, hals- en nekharen is iets wat voor veel mannen gewoonte geworden is.

Warm welkom
Als zesde collega in het team wacht Maher een warm welkom. De barbershop is een mooie aanvulling op het herenknippen dat de dames blijven doen. “We hopen dat we van hem kunnen leren, maar het moet niet zo zijn dat onze mannelijke klanten naar hem toe gaan,” klinkt het unaniem met een olijke lach. Naast het trimmen en knippen kan men bij Barbershop Linds Overdinkel ook terecht voor speciale baardolie, balsem, aftershave en andere verzorgingsproducten voor de man. En voor wie man of vriend eens wil verrassen, zijn er kadobonnen verkrijgbaar.

De barbershop is geopend: dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 13 uur.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.kapsalonlinds.nl/shop bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 2881 reviews.